Search found 25 matches

by marko
Tue Nov 07, 2006 8:08 am
Forum: MicroSurvey inCAD
Topic: WBLOCK & Copy to Clipboard not working?
Replies: 2
Views: 7209

WBLOCK & Copy to Clipboard not working?

I often have trouble with not being able to write a block out from an AutoCAD file. I don't know why WBLOCK does not work. I run the command and select objects, but when I chose 'OK' to export, I see that the block is not written to the disk. I can't copy these objects to clipboard either. What coul...
by marko
Thu Nov 02, 2006 8:18 am
Forum: MicroSurvey CAD
Topic: AutoMAP Symbols disappearing?
Replies: 18
Views: 9950

I've seen this happen two ways: 1-The Audit Database command...often results in "a few" symbols disappearing 2-Re-coordinating traverse data. Symbols sometimes disappear off of points that are not being moved by the recoordinate process. I have not confirmed if the symbols disappear when the point c...
by marko
Mon Oct 30, 2006 3:21 pm
Forum: MicroSurvey CAD
Topic: AutoMAP Symbols disappearing?
Replies: 18
Views: 9950

Thanks for replying Carole. I was hoping there were others who had seen this.
This little problem has been around a long time...but is difficult to reproduce on demand. Once we can figure out how to reliably reproduce it, the developers may be able to fix it.
cheers
by marko
Tue Oct 24, 2006 1:50 pm
Forum: MicroSurvey CAD
Topic: Layers created by AutoMAP - color BYBLOCK?
Replies: 15
Views: 7506

OH OH...my bad!....this is happening in inCAD2006, and did in 2004 as well. I'll do some testing here to see if it happens in MSCAD. If it does, I'll send ya some data and my library.

Sorry about that...too much software on one system!
by marko
Tue Oct 24, 2006 11:57 am
Forum: MicroSurvey CAD
Topic: Layers created by AutoMAP - color BYBLOCK?
Replies: 15
Views: 7506

Hi Richard, I think the problem I had occurs only when the block drawing contains a non-0 layer name, this layer is set as current in the block file, and AutoMAP is set to use this same layer name for the insertion of the block. For example, the block drawing contains a layer named 'Mark', and it is...
by marko
Fri Oct 20, 2006 1:16 pm
Forum: MicroSurvey CAD
Topic: Layers created by AutoMAP - color BYBLOCK?
Replies: 15
Views: 7506

In my problem block drawing, I had the current layer set as "GLEN" and the color set to BYLAYER.

I think the current layer in the block matching the AutoMAPP'd layer causes the problem
by marko
Fri Oct 20, 2006 12:28 pm
Forum: MicroSurvey CAD
Topic: Layers created by AutoMAP - color BYBLOCK?
Replies: 15
Views: 7506

I don't think I've seen it fail from the Store & Edit points dialog...it's usually when processing a traverse file.
by marko
Fri Oct 20, 2006 11:18 am
Forum: MicroSurvey CAD
Topic: Layers created by AutoMAP - color BYBLOCK?
Replies: 15
Views: 7506

Further testing shows the problem may originate due to UTILTIES being the current layer within the problem block. I found another that was similar...only the current layer in the block file was not UTITLTIES.
by marko
Fri Oct 20, 2006 11:14 am
Forum: MicroSurvey CAD
Topic: Layers created by AutoMAP - color BYBLOCK?
Replies: 15
Views: 7506

Interesting...

If I edit the block by putting the entities on the layer 0, and then purge the UTILTIES layer from the block file, the problem goes away. Why might that be?
by marko
Fri Oct 20, 2006 11:07 am
Forum: MicroSurvey CAD
Topic: Layers created by AutoMAP - color BYBLOCK?
Replies: 15
Views: 7506

hey Glen, I'm clear on how it works...not overwriting the configuration of layers that are already existing in the drawing...this is why is puzzles me that I see the problem as I've checked my drawing and do not have a UTILITIES layer prior to seeing the problem. When the failure occurs during a rep...
by marko
Fri Oct 20, 2006 9:57 am
Forum: MicroSurvey CAD
Topic: Layers created by AutoMAP - color BYBLOCK?
Replies: 15
Views: 7506

Layers created by AutoMAP - color BYBLOCK?

When AutoMAP creates layers for us, it does not use the color specified for the layer in my library... It is assigning a color of 0 (zero) which is BYBLOCK.

Has anyone else noticed this? Is there a fix or workaround?

thanks
by marko
Fri Oct 20, 2006 9:50 am
Forum: MicroSurvey CAD
Topic: AutoMAP Symbols disappearing?
Replies: 18
Views: 9950

I wanted to bump this back to the top of the list.

We're still seeing our AutoMAP symbols "fall off of the drawing" when either re-processing traverse data, or after running the Audit Database function in inCAD2006 and MSCAD 2005.

If any others are seeing this problem, please let us know.

thanks
by marko
Fri Mar 17, 2006 12:14 pm
Forum: FieldGenius
Topic: really want some input from FieldGenuis users!!!!!
Replies: 24
Views: 21633

Hello, We use FG2006 with a pair of Hiper+ and it's working fantastic for us. However, our files do not have thousands of points in them so maybe we don’t “push” it too hard. Incidentally, I strongly support the idea of having all of the job history saved in the project. Should an ugly skeleton come...
by marko
Mon Feb 13, 2006 8:28 am
Forum: MicroSurvey CAD
Topic: Osnaps don't always work
Replies: 10
Views: 6293

A bug remains in the snap modes on the latest SP.

The workaround is to adjust your drawing window view slightly, then the snaps will work. I do this with a slight roll of the mouse wheel. This somehow "wakes up" the snaps.

cheers

Marko
by marko
Fri Sep 09, 2005 10:45 am
Forum: MicroSurvey CAD
Topic: Selection bringing up CAD lines Dialog
Replies: 3
Views: 2442

Note also that there are 2 selections available to you when GRIPS are turned OFF. 1-picking directly on a line will open the MS CAD Lines dialog 2-selecting a line (or lines) by window crossing will preselect the line, allowing you to change it's layer or other properties. Once selected, right click...
by marko
Thu Mar 06, 2003 9:14 am
Forum: FieldGenius
Topic: Edit Raw File
Replies: 4
Views: 4693

Bill,

Yes you could edit the file off of the flash card, but why would you want to do that? Making corrections is far easier once the data has been imported into MS-CAD.
by marko
Wed Mar 05, 2003 5:18 pm
Forum: FieldGenius
Topic: Edit Raw File
Replies: 4
Views: 4693

Hello Bill, If you wish to edit the FieldGenius RAW file, do so after downloading, but prior to import into MS-CAD/Express/InCAD. After Download via FieldGenius Sync, you'll find the file sitting in the following folder: <drive>:\<microsurvey program>\SyncWizard\Downloads\ ...in a folder named exact...
by marko
Wed Mar 05, 2003 4:56 pm
Forum: FieldGenius
Topic: Leica Robotic Total Station
Replies: 1
Views: 3350

Hello Vince, Yes, FieldGenius works well with the Leica 1100 series robots. We have tested this with the Satel radio modem and found satisfactory performance. However, it is my understanding that the Leica branded radio supplied with the 1100 series is made by Freewave. We have found that this solut...
by marko
Wed Mar 05, 2003 4:50 pm
Forum: FieldGenius
Topic: New Field Computers
Replies: 3
Views: 3997

Hello,

To date, we have not looked too deep into building FieldGenius to run on the Trimble ACU. This will be something for us to consider after the completion and full release of FieldGenius 2.0.
by marko
Mon Feb 17, 2003 6:53 pm
Forum: FieldGenius
Topic: CONTOUR/GPS????
Replies: 6
Views: 7668

More information as promised.... We have just posted a new online movie that illustrates FieldGenius 2.0 in action. Click the link below to watch an RTK survey with Real-Time DTM and Contours active! http://www.pocketpcsurvey.com/fieldgenius/FieldGeniusXG_Intro.htm FieldGenius is moving to the next ...
by marko
Mon Jan 13, 2003 8:31 am
Forum: FieldGenius
Topic: Redownload files from FieldGenius Toughbook
Replies: 1
Views: 2844

Hi, Files will remain on the FieldGenius after download until they are explicitly deleted, so they should continue to list in the Download Projects dialog. Since you say your files are there, but not listing for download, you may have two installations of FieldGenius on your Toughbook. This may have...
by marko
Fri Jan 10, 2003 12:40 pm
Forum: FieldGenius
Topic: Date for new version of Genius?
Replies: 1
Views: 2917

Hi,

We are in the process of completing the installations for FieldGeniusXG as I type. You should see links to the downloads posted on here on microsurvey.com within the next few days. I will formally announce here when all are ready to go.
by marko
Sun Jan 05, 2003 9:33 am
Forum: FieldGenius
Topic: FieldGenius Emulator
Replies: 1
Views: 2801

Hello, When you install our emulation version from our web site, the full FG Help System is also installed on your computer. Look under your desktop PC's Start menu > Programs > MicroSurvey FieldGenius > FieldGenius Help. This Help system is arranged by menu and most topics are described by example ...
by marko
Tue Dec 17, 2002 12:41 pm
Forum: FieldGenius
Topic: FieldGenius 1.1 One-Click Installs now available!
Replies: 0
Views: 2387

FieldGenius 1.1 One-Click Installs now available!

Hello FieldGenius Users, We just posted another free update to FieldGenius, now available for easy One-Click Install from the web. You can also download for install later if needed. Click on the link below for details on the update. http://www.microsurvey.com/support/FieldGeniusUpdates.htm The insta...
by marko
Fri Nov 08, 2002 1:00 pm
Forum: FieldGenius
Topic: FieldGenius is continuing to grow
Replies: 0
Views: 2744

FieldGenius is continuing to grow

I'd like to welcome all to the new MicroSurvey FieldGenius Forum. As the product continues to grow, this discussion board will become a great meeting place for sharing your FieldGenius experiences and wish list ideas. I hope to see it become another great source for support as well. Please feel fre...